HSEQ-Extra
Print
fiense

o

HSEQ-arviointi on tehokas menettely varmistaa yhteisiin pelisääntöihin sitoutuminen. Lisäksi HSEQ-arviointi tarjoaa palvelutoimittajille hyvän mahdollisuuden tarkistaa oman toimintansa tasoa, parantaa sitä edelleen ja samalla vakuuttaa meidät nykyisinä tai tulevina asiakkaina.HSEQ-toimittajien arviointijärjestelmään kuuluvat tilaajayritykset (klusteriyritykset) ovat terveys-, turvallisuus-, ympäristö- ja laatupolitiikkansa mukaisesti sitoutuneet kantamaan vastuunsa yrityksinä ja parantamaan jatkuvasti toimintaansa. Klusteriyrityksinä noudatamme lakeja ja täytämme asiakkaiden asettamat ja itse asettamamme vaatimukset. Kaikkien tulee noudattaa korkeatasoista turvallisuuskulttuuria, huomioida työterveysnäkökulmat, sitoutua toiminnassaan vastuullisuuteen ympäristöasioissa ja ylläpitää työn tekemisen laatua.

 

 

 

ANDRITZ-KONSERNI

Kansainvälinen teknologiakonserni ANDRITZ on yksi maailman johtavista laitosten, laitteiden ja palvelujen toimittajista vesivoimateollisuudelle, sellu- ja paperiteollisuudelle, kuntien ja teollisuuden erotusteknologiaratkaisuihin,     terästeollisuudelle sekä eläinrehun ja biomassapellettien tuotantoon. Lisäksi ANDRITZ tarjoaa erilaisia teknologiaratkaisuja, kuten automaatiojärjestelmiä, pumppuja, laitteita kuitukankaiden ja muovikalvojen valmistukseen, höyrykattilalaitoksia, biomassakattiloita ja kaasutuslaitoksia energian tuotantoon, savukaasunpuhdistuslaitoksia, kuitulevyntuotantolaitoksia, lietteen käsittelylaitteita lämmöntuotantoon sekä biohiililaitoksia. ANDRITZ on pörssiyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Itävallan Grazissa. Maailmanlaajuisesti ANDRITZin henkilöstön määrä on noin 23 900 ja toimipaikkoja yli 220.

ANDRITZ Oy on yksi maailman johtavista sellu- ja paperiteollisuuden järjestelmien, laitteiden ja palvelujen toimittajista. Sen tuotealueita ovat puunkäsittely, kuituprosessit, kemikaalien talteenotto ja massankäsittely.  Lisäksi ANDRITZ Oy tarjoaa erilaisia biomassakattiloita ja kaasutuslaitoksia energian tuotantoon. Tampereella sijaitseva ANDRITZ HYDRO Oy toimittaa järjestelmiä, laitteita ja palveluja vesivoimateollisuudelle. Suomessa ANDRITZ-yhtiöiden liikevaihto on noin 600 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä on noin 1 000. Osaamiskeskukset ovat Kotkassa, Lahdessa, Savonlinnassa, Varkaudessa ja Tampereella. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Helsingissä. ANDRITZ Oy:n hallituksen puheenjohtajana toimii Wolfgang Leitner (ANDRITZ AG) ja toimitusjohtajana Harry Rickman. Yhtiön omistaa itävaltalainen ANDRITZ AG.

Klusterin yhteyshenkilö: Timo Tauren (sähköposti)

Yrityksen omat sivut

 

Botnia Mill Service on Metsä Fibren ja Caverion Industrian omistama palveluyhtiö. Botnia Mill Service tarjoaa kaikki metsäteollisuuden käynnissäpito-, kunnossapito- ja asennuspalvelut sekä projektointi- ja suunnittelupalvelut yksittäisistä työtilauksista täydelliseen teollisuuslaitosten kunnossapitoon. Tuotamme käyttövarmuutta sekä laadukkaita asiantuntija- ja kunnossapitopalveluita kustannustehokkaasti metsä- ja prosessiteollisuudelle.

Botnia Mill Servicen ja Metsä Fibren strategisen kumppanuuden pohjana on pitkä yhteistyö, vahva molemminpuolinen luottamus sekä yhteisesti kehitetty strateginen kumppanuusmalli, jolla on pystytty luomaan merkittävää kilpailuetua.

Meitä on 360 henkilöä kahdeksassa toimipaikassa ympäri Suomea: Vantaalla, Joutsenossa, Kemissä, Raumalla, Simpeleellä, Kuopiossa, Tampereella ja Äänekoskella. 

Klusterin yhteyshenkilö: Samuli Järvinen (sähköposti)

Yrityksen sivut

 

Stora Enso on pakkaus , biomateriaali , puutuote ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Lisäksi Stora Enso on yksi maailman suurimmista yksityisistä metsänomistajista. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Stora Enso työllistää noin 22 000 henkilöä. Vuonna 2021 Stora Enson liikevaihto oli 10,2 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Tukholmassa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa.

Klusterin yhteyshenkilö: Erno Pyykkönen  (sähköposti) ja  Pertti Uski (sähköposti) 

Yrityksen omat sivut


 

Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Haluamme tarjota asiakkaillemme maailman parasta kaupunkienergiaa.

Vastuullisuus lähtee meistä kaikista, kehittyy yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa ja vaikuttaa myös koko yhteiskuntaan. Tärkeää meille on, että toimimme yhteisillä kestävillä periaatteilla kaikissa työtehtävissämme. Keskeinen tavoitteemme on olla tapaturmaton työpaikka.

Klusterin yhteyshenkilö: Jari Leskinen (sähköposti) 

Yrityksen omat sivut


Kiwa Inspecta on johtava tarkastus-, testaus- ja sertifiointiyritys (TIC). Visiomme on luoda turvallisuutta, luotettavuutta ja kestävää kehitystä Pohjois-Euroopassa. Kiwa -ryhmä toimii kansainvälisesti noin 50 maassa ja työllistää yli 4600 henkeä. Kuulumme maailman 20 suurimman TIC -yrityksen joukkoon.

Johtamisjärjestelmien arvioinnit antavat asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia liiketoimintansa kehittämiseen ja lisäävät läpinäkyvyyttä heidän laatu- ympäristö-, työterveys- ja turvallisuuskäytäntöihinsä. Asiakkaamme markkinakelpoisuus paranee merkittävästi, kun riippumaton taho todentaa heidän kyvykkyytensä. Läpinäkyvyys lisää liiketoimintamahdollisuuksia kiristyvässä kilpailussa.

Toimittaja-arvioinneissa olemme Suomen johtava palveluyritys. Hallinnoimme useita tilaajaklustereita, joissa lähes kymmeniä suuria tilaajia kokoontuu säännöllisesti yhteisten arviointimallien tiimoilta. Tilaajien kanssa kehitetyt kriteerit on standardisoitu (PSK 8404) vuonna 2015. 

Läpinäkyvyyttä arvostavat tilaajat saavat ammattimaisesti toteutetuista toimittaja-arvioinneista tietoa ja varmuutta toimittajiensa valintaan ja perustaksi pitkäaikaisille toimittajasuhteille. Uudet tilaajajäsenet ovat tervetulleita osallistumaan toimintaan ja hyötymään yhteistyön tuomista eduista.

Klusterin yhteyshenkilö: Kaj von Weissenberg (sähköposti)

Yrityksen omat sivut

 

Itävaltalainen Mayr-Melnhof (MM) on Euroopan suurin kartongin ja kartonkipakkausten valmistaja, joka keskittyy vastuullisiin ja innovatiivisiin kuitupohjaisiin pakkausratkaisuihin. Vuonna 2021 yrityksen liikevaihto oli 3,1 miljardia euroa ja se työllisti noin 12 500 henkilöä.

MM Kotkamills liittyi MM-konserniin 2.8.2021. Kotkan integraatti valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Tuotteitamme ovat helposti kierrätettävät, muovipakkauksia korvaavat kuluttajapakkauskartongit AEGLE® ja ISLA®, korkealaatuinen erikoislaminaattipaperi Absorbex® sekä ekologiset puutuotteet. Tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää.

Löydät meidät LinkedInistä, Twitteristä ja Facebookista @kotkamills sekä Instagramista @Kotkamillsofficial

Klusterin yhteyshenkilöt: Minna Hannula (email) ja Sari Posa (email) 

Yrityksen omat sivut

 

 

Nokian Renkaat keskittyy ainoana rengasvalmistajana maailmassa tuotteisiin ja palveluihin, jotka helpottavat ihmisten turvallista liikkumista pohjoisissa olosuhteissa. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo-olosuhteet. Yhtiö kehittää tuotteitaan tavoitteenaan kestävä turvallisuus ja ympäristöystävällisyys tuotteen koko elinkaaren ajan. Nokian Renkaat omistaa Vianor-rengasketjun, johon kuuluu 1 121 myyntipistettä 26 maassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1,612 miljardia euroa ja henkilöstömäärä yli 4 000. Nokian Renkaiden osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä.

Klusterin yhteyshenkilö: Mikko Nurminen (sähköposti)

Yrityksen omat sivut


Tuotantotalouden yksikkö on osa Oulun yliopiston teknillistä tiedekuntaa. Tuotantotalous kouluttaa yliopiston vaikutusalueen elinkeinoelämän ja sen sidosryhmien tarpeita varten tekniikkaan ja teollisuusyritysten toimintoihin perehtyneitä tekniikan kandidaatteja, diplomi-insinöörejä ja tohtoreita. Tuotantotaloudessa yhdistyvät tekninen osaaminen, taloustieteiden menetelmien hallinta sekä ymmärrys ihmisen käyttäytymisestä. Tuotantotaloudessa tutkitaan ilmiöitä sekä ratkaistaan ongelmia näistä kolmesta näkökulmasta. Oulun yliopiston Tuotantotalouden tutkimusyksikössä painotetaan erityisesti seuraavia tutkimusalueita: tuotehallinta, projektijohtaminen,  työhyvinvointi ja tuottavuus sekä tuotannollisen toiminnan johtaminen. Alan viimeisintä tutkimustietoa hyödynnetään opetuksessa. Tutkimus ja opetus täydentävät toisiaan päivittäisessä toiminnassa. Tuotantotalous on ollut aktiivinen toimija HSEQ-klusterissa sen perustamisesta lähtien. Osallistumme klusterin toimintaan tutkimus- ja kehityshankkeiden, opinnäytteiden ja aktiivisen klusterityöskentelyn kautta.

Klusterin yhteyshenkilö: Arto Reiman  (sähköposti)

Yksikön omat sivut


 

Outokumpu on ruostumattoman teräksen ykkönen maailmassa. Asemamme perustuu kykyymme räätälöidä ruostumatonta terästä lähes mihin tahansa muotoon ja käyttötarkoitukseen. 

Ruostumaton teräs on ympäristöä säästävä, kierrätettävä ja luja materiaali, joka on suunniteltu kestämään ikuisesti. Yhteiskunnan perusrakenteiden ja kuuluisien maamerkkien lisäksi asiakkaamme valmistavat ruostumattomasta teräksestä tuotteita kotitalouksien ja teollisuuden käyttöön. Tavoitteenamme on olla vuoteen 2020 mennessä ruostumattoman teräksen johtaja, joka luo alan parhaan arvon olemalla asiakassuuntautunut ja tehokas.

Outokummun palveluksessa on 10 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Helsingissä

Klusterin yhteyshenkilö: Heidi Junno  (sähköposti)

Yrityksen omat sivut


SSAB toimittaa asiakkailleen energiatehokkaita teräsratkaisuja: paremmin rakennettuja ympäristöjä asumiseen, työhön ja liikkumiseen. Yhtiöllä on toimintaa noin 30 maassa ja henkilöstöä noin 11 800. Liikevaihto vuonna 2011 oli 2,8 miljardia euroa. Osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsingissä 

Klusterin yhteyshenkilö: Pasi Uusitalo (sähköposti)

Yrityksen omat sivut

 

Oulun Energia on Suomen energisin työpaikka ja palveluksessamme on noin 240 energia-alan ammattilaista. Perustamme on energiantuotannossa sekä lämpö- ja sähköverkkopalveluissa. Luomme uutta tukijalkaa kiertotaloudesta. Kehitämme älykkäitä ja energiatehokkaita energiaratkaisuja asiakkaidemme hyödyksi. Etenemme kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuonna 2035. Kannamme vastuuta ihmisistä ja ympäristöstämme – meille on tärkeää, että tulevat sukupolvet voivat olla ylpeitä työmme tuloksista. Oulun Energia on perustettu vuonna 1889.

Klusterin yhteyshenkilö: Tuomo Räisänen (sähköposti)

Yrityksen omat sivut

 

Quant on teollisuuden kunnossapidon globaali markkinajohtaja. Olemme jo yli 30 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme hyödyntämään kunnossapidon koko potentiaalin. Quantin ammattilaiset erottuvat edukseen, oli kyseessä tinkimätön turvallisuus, kunnossapidon toimintatapojen kehittäminen, kustannusten optimointi tai tuotannon tehostaminen.

Kunnossapito on intohimomme, ja meille on kunnia-asia toteuttaa kumppanuuden tavoitteet ammattimaisesti.

Meillä työskentelee lähes 2400 alan ammattilaista, jotka tekevät töitä kellon ympäri viidellä mantereella asiakkaidemme laitosten kunnossapidon ja liiketoiminnan eteen. Tarjoamme kaikkialla asiakkaan käyttöön motivoituneita ja osaavia kunnossapidon ammattilaisia, jotka ottavat liiketoimintasi vakavasti ja ratkaisevat kunnossapidon haasteet.

Klusterin yhteyshenkilö: Pia Ahtiainen  (sähköposti) 

Yrityksen omat sivut: https://www.quantservice.com/fi/

 

 

Pohjolan Voima tuottaa asiakkailleen omakustannushintaista sähköä ja lämpöä vesi-, lämpö- ja ydinvoimalla. Keskitymme suuren mittakaavan energian tuotantoon. Osakkaamme ovat asiakkaitamme, suomalaisia vientiteollisuusyrityksiä, energiayhtiöitä ja kaupunkeja - yhteensä 23.

Sähkön tuotantomme kattaa vajaat 20 prosenttia Suomessa tuotetusta sähköstä. Siitä lähes 95 prosenttia on hiilidioksidineutraalia. Tuotantokapasiteettimme koostuu 21 voimalaitoksesta, jotka sijaitsevat eri puolilla Suomea. Liikevaihtomme oli vuonna 2019 422 milj. euroa ja henkilöstön määrä 89.

Klusterin yhteyshenkilö: Katja Permanto (sähköposti) 

Yrityksen omat sivut: https://pohjolanvoima.fi/

Metsä Group näyttää biotalouden suuntaa. Investoimme kasvuun, biotuotteiden kehittämiseen ja fossiilittomaan tulevaisuuteen. Tuotteidemme raaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä. Liiketoiminnassamme keskitymme metsäteollisuuden kasvualoihin: puunhankintaan ja metsäpalveluihin, puutuotteisiin, selluun ja ensikuitukartonkeihin sekä pehmo- ja tiivispapereihin. Metsä Groupin vuotuinen liikevaihto on noin 6 miljardia euroa, ja työllistämme noin 9 500 henkilöä kaikkiaan 30 maassa. Kansainvälisen konsernimme juuret ovat suomalaisessa metsässä - emoyrityksemme on lähes 100 000 metsänomistajan Metsäliitto Osuuskunta. 

Klusterin yhteyshenkilö: Ari Sarja (sähköposti) ja  Marianne Stenberg (sähköposti)

Yrityksen omat sivut: https://metsagroup.com/

 

 

 

ABB on johtava globaali teknologiayritys. Vauhditamme yhteiskunnan ja teollisuuden muutosta tuottavamman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi. ABB yhdistää ohjelmistot sähköistyksen, robotiikan, automaation ja liikkeen portfolioonsa. Näin hyödynnämme teknologian mahdollisuudet suorituskyvyn nostamiseksi uudelle tasolle. Jo yli 130 vuotta menestyksekkäästi toimineen ABB:n tärkein voimavara on sen 105 000 ammattilaista yli 100 maassa.

Klusterin yhteyshenkilö: Jukka Haavisto (sähköposti

Yrityksen omat sivut: https://new.abb.com/fi

 

Tornator on Euroopan johtava kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö. Se omistaa metsiä Suomen lisäksi Virossa ja Romaniassa. Toimintamallimme perustuu vastuulliseen metsien käyttöön sekä vahvaan ympäristöosaamiseen ja digitalisaation hyödyntämiseen. Ydintoimintaamme ovat kestävä metsätalous, metsien osto ja vuokraus sekä metsänhoitopalvelut. Pääliiketoimintamme ohella vuokraamme käyttöoikeuksia mailtamme, kehitämme tuulivoimahankkeita sekä myymme laadukkaita rantatontteja ja maa-aineksia. Tornator on julkinen osakeyhtiö ja sen pääomistajia ovat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt ja Stora Enso. Tornatorin tehtävänä on luoda kestävää hyvinvointia metsästä.

Klusterin yhteyshenkilö: Tuija Luukkanen  sähköposti

Yrityksen omat sivut: https://www.tornator.fi/

 

 

Gasgrid Finland Oy on vuoden 2020 alussa aloittanut valtio-omisteinen kaasun siirtoverkkoyhtiö (TSO), jonka tehtävänä on varmistaa kustannustehokas, turvallinen ja häiriötön kaasunsiirto sekä kehittää aktiivisesti kaasumarkkinaa ja suomalaista energiajärjestelmää. Sillä on järjestelmävastuu koko kaasun siirtoverkosta Suomessa. Gasgrid Finland voi regulaation sallimissa rajoissa tarjota myös muita kaasun siirtoverkon hyödyntämiseen perustuvia palveluja. Meille on tärkeää kehittää aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti infrastruktuuria, palveluja ja kaasumarkkinaa edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energiajärjestelmää koko Euroopassa.

Klusterin yhteyshenkilö: Satu Saarinen (sähköposti)

Yrityksen omat sivut: www.gasgrid.fi 

 

Powered by Softers